Wood vjeruje kako će bh. navijači biti iznenađeni igrom njegove selekcije

Uoči sutrašnje kvalifikacione utakmice protiv BiH, selektor Gibraltara Jeff Wood je na večerašnjoj press konferenciji izjavio kako očekuje težak meč, ali da će njegovi izabranici dati sve od sebe.

“Iako nekoliko igrača neće igrati zbog suspenzije, smatram da i ostali reprezentativci Bosne i Hercegovine igraju na vrhunskim mjestima i definitivno će pokazati posvećenost i napor u ovoj utakmici. Ali, mi smo također spremni i dat ćemo sve od sebe”, rekao je Wood i nastavio:

“Naši igrači su se okupili već u ponedjeljak i imali su jako dobre treninge. Iza nas je veoma dobra sedmica. Postoje određene povrede, no sigurni smo da ćemo pružiti dobru utakmicu”.

Wood tvrdi kako publika neće predstavljati problem za njegovu selekciju, koja je već igrala s velikim selekcijama.

“Naši igrači uživaju igrati pred velikom publikom i to im daje dodatnu motivaciju. Razgovarali smo s drugim timovima koji su ovdje igrali i oni su nam dali poticaj da to nije ništa strašno“. BiH ima snagu i igrače koji igraju u najvećim evropskim klubovima. No, mi smo već igrali s velikim timovima poput Njemačke i Portugala i poboljšavamo se iz utakmice u utakmicu. Imamo potrebnu disciplinu, posvećeni smo igri i vjerujem da će bh. navijači biti izenanđeni našom igrom”, istakao je Wood, dodavši na kraju kako njegov tim želi do prvih bodova.

“Naravno da se nadamo da ćemo osvojiti prve bodove. Iz utakmice u utakmicu napredujemo. Ako ste gledali utakmice s Grčkom i Kiprom, tu smo postizali golove. Utakmica s Kiprom je igrom bila vrlo blizu, a tu smo također igrali s deset igrača”.

Medijima se obratio i veznjak Gibraltara Anthony Hernandez, koji za najveću prijetnju po svoju ekipu smatra Miralema Pjanića.

“Pjanić definitivno predstavlja veliku prijetnju, pogotovo jer je veoma brz i pretrčava veliki dio terena, dodaje duge lopte. No, selektor i naš tim se veoma dobro pripremamo ovih dana i sigurni smo da ćemo dobro parirati i pružiti dobru igru”, rekao je Hernandez i dodao:

“Svaka utakmica na ovom nivou je teška. Mi se ne fokusiramo toliko na naše protivnike, već na sebe, da što više poboljšamo našu igru”.

(Reprezentacija.ba)