Krunić vjeruje u sigurnu pobjedu protiv Gibraltara

Fudbaler italijanskog Empolija Rade Krunić ponovo se našao na spisku selektora Mehmeda Baždarevića za naredne utakmice A reprezentacije BiH.

Krunić se lakše povrijedio u nedjeljnom meču Empolija i Napolija, ali će biti spreman za Gibraltar.

“U nedjelju u utakmici protiv Napolija sam primio jedan nezgodan udarac te imam lakšu povredu zgloba. Malo je bilo oticanja, ali nisam imao većih problema na treninzima. Zadovoljan sam svojim igrama, iako se moja ekipa bori za opstanak. Meni je važno da sam standardan i nadam se da će doći moje vrijeme da zaigram za reprezentaciju”, istakao je Rade.

Prvotimac Empolija vjeruje u siguran trijumf protiv Gibraltara.

“Gibraltar je lakši protivnik, ali moramo ući u ovaj susret kao u svaki drugi. Oslabljeni smo neigranjem važnih igrača, međutim imamo fudbalere koji mogu to nadoknaditi. Nadam se da ćemo ostvariti pobjedu bez većih problema”, rekao je Rade i prokomentarisao veliki broj mladih igrača u reprezentaciji:

“Puno igrača sa kojim sam ja igrao u mladoj selekciji, je trenutno na okupljanju u A timu i mislim da je to dobar znak. Ja sam odmah poslije meča protiv Napolija stigao ovdje, bilo je malo umora, ali već danas smo svi spremni, dobro smo trenirali te spremno čekamo meč sa Gibraltarom.”

(Reprezentacija.ba)