Kao bomba je odjeknulo da su "zmajevi" poraženi u srijedu veče u prijateljskom meču u Inzbruku od Egipta (0:2), protivnika za kojeg su mnogi smatrali da nema kvalitet za takav poduhvat.

Ipak, nakon bolnog otrežnjenja, sijevale su varnice na sve strane. Neočekivani poraz naelektrisao je atmosferu u taboru "zmajeva" i oko njega, a sve je kulminiralo kada je Midhat Džeko, otac poznatog fudbalera, verbalno napao Sušića, zamjerivši mu što njegovog sina nije izveo iz igre kada je on to zatražio.

Ipak, dan nakon utakmice, kada su se strasti stišale, popularni Pape kaže da nema potrebe za dizanjem tenzija.

"Nije bilo nikakvog incidenta ili vrijeđanja. Sve se odvijalo u jednom od hodnika stadiona poslije pres-konferencije. Pozdravio sam se sa Džekinim ocem, prošao pored njega, a on mi je tada rekao: "Zašto ga nisi zamijenio kada ti je rekao da je povrijeđen." Ja sam na to samo odgovorio da bi bilo dobro da on Edina malo pusti na miru. Naš dijalog trajao je svega deset sekundi i što se tiče mene, to neće poremetiti naš odnos", tvrdi Sušić.

Nije u redu da me roditelji igrača presreću po hodnicima i daju bilo kakve opaske na moje poteze vezano za ekipu, ali nije se desilo ništa strašno, rekao je danas u razgovoru za "Nezavisne" Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH.