Selektor Alžira i naš proslavljeni fudbalski trener Vahid Halilhodžić nije pratio utakmicu u Inzbruku gdje je naš tim izgubio od Egipta 0:2 piše " Dnevni avaz".

U skoro isto vrijeme, dok su Zmajevi igrali s Egipćanima, Vaha je na stadionu “Mustapha Tchaker” u Blidi s Alžirom “razmontirao” Sloveniju (završeno 2:0) također u prijateljskom ogledu.

 – Pred utakmicu smo imali problema zbog velikog broja povrijeđenih igrača, pa sam bio prinuđen zvati nekoliko njih koji nikada nisu igrali za A tim Alžira. Opravdali su moj poziv, cijela ekipa je pružila izvanrednu partiju i pobjeda je mogla biti ubjedljivija. Ponašanje i kvalitet igre je bio na vrhunskom nivou.

Slovenci su u početku bili dosta komplikovani za nas, ali kako je utakmica odmicala bili su sve manji problem. Mi smo bili toliko organizovaniji i bolji da nisu mogli doći do daha – kazao je Halilhodžić u telefonskom razgovoru za portal “Dnevnog avaza”.

Nekadašnja “devetka” Veleža, Nanta i Pari Sen Žermena, te trener mnogih klubova ističe da ga je zatekao poraz BiH od Egipta, selekcije koja je veliki rival i Alžiru u Africi.

 – Čuo sam da smo izgubili, ne znam šta se dogodilo, ali me je rezultat iznenadio i nisam očekivao poraz. No, ne treba sada da to demorališe naše igrače, stručni štab, navijače. Možda je najbolje prihvatiti poraz kao opomenu– rekao je Halilhodžić.

Vahin Alžir će kao i BiH igrati na ovogodišnjem Mundijalu u Brazilu. Alžirci su smješteni u grupu H sa Belgijom, Rusijom i Korejom…

 – Jučer smo pobijedili i to je dobro, ali teško je tempirati formu za Svjetsko prvenstvo kroz prijateljske utakmice. Igrači iz klubova donose formu. Ja ću možda pred prvenstvo morati malo više raditi na doradi fizičke spreme. Trenutno mi glavobolju najviše zadaju povrede kao i podatak da mi dosta glavnih igrača nisu standardni u klubovima. Do prvenstva je ostalo još sto dana, pa ćemo vidjeti razvoj situacije – istakao je Vaha.

(Reprezentacija.ba)