Danas su na stadionu „Otoka” u Sarajevu „U-21” reprezentativci BiH odigrali međusobnu kontrolnu utakmicu. Izabranici Vlade Jagodića, podijeljeni u „Bijeli” i „Plavi” tim odigrali su neriješeno 2:2 (1:0).

Golove za igrače u bijeloj opremi postigli su Marko Maletić u 5’ i Sead Hajrović 68’, dok su se na drugoj strani u listu strijelaca upisali Ismar Hairlahović u 55' i Fedor Predragović u 75'.

Selektor Vlado Jagodić smatra da je ispunjen cilj okupljanja: „Cilj koji smo imali prije okupljanja je ostvaren i 24 kandidata za reprezentativni dres su pokazali da se na njih može računati. I pored lošeg vremena, organizator se potrudio da teren bude uslovan, te su igrači mogli da pokažu šta znaju.“

Stadion: „Otoka“, Sarajevo.

Sudija: Irfan Peljto.

Pomoćnici: Haris Baković, Haris Đozić.

Strijelci: 1:0 Marko Maletić (5'), 1:1 Ismar Hairlahović (55'), 2:1 Sead Hajrović (68'), 2:2 Fedor Predragović (75').

Žuti kartoni: Marko Maletić, Mladen Veselinović (Bijeli).

U-21 Bijeli: Ivan Tirić, Haris Muharemović, Safet Šivšić, Nermin Zolotić (46. Damir Sadiković), Muhamed Bešić, Sead Hajrović, Marko Maletić, Srđan Grahovac, Mladen Veselinović, Gojko Cimirot, Bahrudin Atajić.

U-21 Plavi: Kenan Pirić, Edin Šehić, Dženan Bureković, Jozo Špikić, Samir Radovac, Ismar Hairlahović, Riad Bajić, Andrej Modić, Renato Gojković, Faris Handžić (46. Toni Livančić), Fedor Predragović.

Selektor: Vlado Jagodić.