Fudbaleri Manchester Cityja neočekivano su u subotu poraženi od Burnleya u meču engleskog Premiershipa i smanjili šanse za osvajanje titule prvaka Engleske.

City će u srijedu igrati revanš meč osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone u gostima, a u prvom susretu Barcelona je slavila na Etihadu sa 2:1.

Kapiten naše reprezentacije i fudbaler Cityja Edin Džeko rekao je za britanske medije da njegova ekipa može iznenaditi Barcelonu.

„Prva utakmica protiv Barcelone bila je veoma važna. Pokušali smo da ne izgubimo na svom terenu, ali nismo igrali dobro, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu igrali smo bolje, postigli gol, imali nekoliko dobrih šansi i ko zna šta bi se desilo da nismo dobili crveni karton. Sada želimo iznenaditi Barcelonu. Bit će neizvjesno do samog kraja, želimo da igramo puno bolje nego u prvom meču i vidjet ćemo da li će to biti dovoljno za prolaz“, kazao je naš reprezentativac.

Džeko je spomenuo i da zbog kvaliteta engleskog Premiershipa, klubovi koji igraju u europskim takmičenjima ne mogu da pružne svoj maksimum na više frontova.

„U svim drugim ligama razlika između vodećih timova i ostatka je velika. Tu su pretežno jedan ili dva tima koja se bore za titulu, dok u Engleskoj imate šest ili sedam momčadi koje mogu osvojiti naslov. To je jedan od razloga zašto engleski timovi ponekad posrnu u Europi. Ne možete odmarati igrače, jer uvijek igrate zahtjevne utakmice, a u drugim ligama klubovi imaju priliku da sačuvaju svoje najbolje igrače“, riječi su našeg Dijamanta.

(Reprezentacija.ba)