Danas je u hotelu Europa održana press konferencija na kojoj je selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević objavio spisak igrača na koje račune za duele protiv Andore i Austrije.

„Nisam zadovoljan što pojedinci ne igraju. Imamo neku ideju, a protiv sebe imamo jednu dobru selekciju. Čeka nas ozbiljan posao i moramo se pripremiti za utakmicu. O sistemu ćemo razgovarati naredne sedmice“ kazao je prisutnim novinarima Baždarević.

Selektor se osvrnuo i na rad skaut službe:

„Tek smo počeli sa radom i potrošili smo puno vremena da pogledamo sve potencijalne reprezentativce. Skauti će tek da dobiju svoje zadatke. Što se tiče Spahića , on igra izuzetno dobro. Spahić je važan igrač i nadam se da će biti spreman, te da ćemo zajedno odraditi tu utakmicu. Kolašinac nije na spisku, jer smo se tako dogovorili sa njegovim klubom da ostane raditi na oporavku“, riječi su popularnog Meše.

Na pitanje o Đuriću, Cocaliću i Zukanoviću, Baždarević je odgovorio:

„ Svi oni igraju dobro u svojim klubovima. Svojom formom i ponašanjem zaslužili su da se nađu na spisku. Pratili smo ih, igrali su dobro u klubovima, što je dobro za reprentaciju“ rekao je Baždarević i dodao

„Pritiska mora biti, sve i da ga nema ja bih ga pravio. Bit će izuzetno teško i moramo se spremiti za sve što nas čeka u budućnosti. Šehić igra redovno i mislim da zaslužuje poziv kao i Dujković. Mislim da je bolje da Bajić igra za mladu reprezentaciju, a trenira sa prvim timom kako bi osjetio atmosferu. U utorak ili srijedu ćemo imati dva treninga koji će biti otvoreni za navijače i novinare, a u četvrtak je planiran odlazak za Andoru“, poručio je naš selektor.

(Reprezentacija.ba)