Sinoć je kao gost Fudbalskog saveza BiH u Innsbruck stigao prvotimac Standarda iz Liegea Deni Milošević.

Mladi kreator igre koji je sa svojih 18 godina debitovao za prvi tim Standarda prošao je sve selekcije belgijske reprezentacije, no kako kaže nikada nije krio želju da zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

– Kada ti prezime završava na -ić, teško da možeš razmišljati drugačije, nego da zaigraš za Bosnu i Hercegovinu. Sada je poziv tu i mislim da je odlično da Fudbalski savez BiH radi sa mladim igračima koji su odrasli i igraju diljem Europe – govori Deni Milošević.

Srbijanski mediji pisali su kako Deni ima želju igrati za njihovu selekciju, no istina je bila drugačija.

– Prošao sam sve belgijske selekcije za moj uzrast. Tamo bih sigurno kao prvotimac Standarda imao dobru budućnost, ali sa čelnicima Fudbalskog saveza BiH dogovorio sam da pokrenem proceduru vađenja bh. pasoša, a nakon toga promjene sportskog državljanstva. Volio bih u budućnosti igrati za mlade selekcije BiH, a kasnije naravno i za seniorsku – poručuje Milošević.

Denijev otac Cvijan bivši je fudbaler tuzlanske Slobode, ali kako Deni kaže nije direktno uticao na njegovu odluku.

– Otac mi je poručio da je to moja odluka i da ne želi nametati svoje mišljenje. Mislim da je i on želio da igram za Bosnu i Hercegovinu, tako da je sigurno zadovoljan onim što sam odlučio. Mogu reći da sam imao vrlo korektan razgovor sa predsjednikom Begićem, a i kapiten Spahić mi je poželio dobrodošlicu i to mi puno znači – zaključio je Deni Milošević.

(Reprezentacija.ba)