Na obraćanju za medije prije sutrašnje utakmice između Egipta i BiH prisutnim novinarima obratili su se selektor Safet Sušić i reprezentativac Haris Medunjanin.

– Povrijenđen je Miralem Pjanić koji duže ima problema sa koljenom. Volio bih da igra jedno poluvrijeme barem, ali ako Roma i on budu insistirali da ne igra, onda ćemo morati da ga poštedimo. Od Rome ćemo morati tražiti da ga puste na pripreme u maju sa posljednjeg kola Serie A, tako da moramo imati dobar odnos sa njima. Mujdža je imao problema sa povredom, ali će vjerovatno početi utakmicu i vrlo vjerovatno odigrati jedno poluvrijeme. – rekao je Safet Sušić.

– Kolašinac se svojim igrama nametnuo za prvi tim i prvi je izbor za poziciju lijevog beka. Salihovića ćemo vjerovatno prebaciti u vezni red uz Harisa Medunjanina. Može se očekivati da debitanti uđu u drugom poluvremenu. Sastav uveliko zavisi od toga da li će igrati Miralem Pjanić. – poručio je Pape.

– Smatram da je Egipat jača ekipa od Irana. Sigurno je da ćemo igrati na rezultat, jer smo svjedoci da se nakon poraza protiv SAD-a narušila atmosfera, a kasnije i upisali poraz od Slovaka. Važan nam je rezultat. – zaključio je Sušić.

– Egipat je najbolja afrička ekipa i sigurno moramo odigrati na najvišem nivou. Oni su najtrofejniji afrički tim i sigurno je da su jaka proba i da neće biti lako. – poručio je Haris Medunjanin.

Za utakmicu protiv Egipta koja se igra sutra u 18,30 sati na Tivoli Stadionu u prodaji je još 3.000 ulaznica koje se prodaju putem stranice OETICKET.COM.