Edin Cocalić, nekadašnji defanzivac Željezničara, Panionisa i Maccabija iz Haife, u zimskom prelaznom roku Izrael je zamijenio Belgijom, a sada će uz dres Mechelena, obući i dres A selekcije, što će mu ujedno biti i debi u A timu.

Cocalić je već igrao za mladu bh. selekciju i često bio na pragu seniora, ali poziv nikad nije stigao. Zbog čega – zna samo Safet Sušić, koji ovog igrača nikad nije ni pogledao uživo. Međutim, kod Cocalića ne postoji mjesto za ljutnju.

“Poziv mi je napokon i zvanično stigao. Vidio sam u medijima kako se piše da sam na spisku, ali nisam vjerovao dok mi iz kluba nisu dali poziv u ruke,” kaže nam na početku razgovora za “Goal.com” Cocalić, dodajući kako je osjećaj izvanredan.

“Svi iz kluba su mi čestitali, jer znaju koliko mi ovo znači, a dobio sam čestitke od prijatelja i porodice, koji su svo vrijeme i bili uz mene,” dodaje ovaj defanzivac, kojeg je Baždarević lično gledao, a poslao je i pomoćnika Stephana Gillija da uradi analizu.

“Za mene je najbitnije da sam poziv izborio svojim igrama. Nadao sam se da ću ga dobiti, pogotovo kada sam prvi put saznao da me Baždarević gledao. Trudio sam se da budem još bolji i sada sam zaista sretan. Velika je čast biti reprezentativac svoje države, a otkako sam otišao iz Želje sanjam da se vratim kao igrač zmajeva,” riječi su Cocalića, koji je izborio i idealnu postavu 29. kola Jupiler belgijske lige, zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani u pobjedi Mechelena nad Standardom od 1:0.

(Reprezentacija.ba)