Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić otkrio je danas u innsbrucku kako će za meč protiv Egipta isprobati 17 igrača, te potvrdio kako još uvijek nisu stupili u kontakt sa Tonijem Šunjićem i njegov dolazak na okupljanje je još uvijek neizvjestan.

 – Počet ćemo sa ekipom za koju smatram da je u ovom trenutku najbolja. Dva nova igrača dobit će priliku u drugom poluvremenu, a za ostalo ćemo vidjeti zavisno od rezultata. Dobro bi bilo da igra 17 igrača u utakmici sa Egiptom, ali nećemo eksperimentisati, kazao je Safet Sušić.

Sušić će održati i sastanak sa igračima, kako bi ih informisao o planu priprema za Svjetsko prvenstvo 'Brazil 2014'.

 – Skrenut ću im pažnju na ono što ih očekuje, te uputiti ih u program i početak priprema, istakao je Sušić, a onda iz Austrije decidno poručio: Svi koji žele da budu na spisku reprezentativaca za Brazil moraju da igraju u svojim klubovima. Konkurencija se pojačala. Pojavili su se i novi igrači, a neki su se i oporavili od povreda. Onaj koji ne bude igrao u svom klubu nema šanse da ide u Brazil.

Okupljanje reprezentativaca BiH pred Mundijal Sušić će zakazati za 15. maja, a pripreme će početi dan kasnije.

 – Miralem Pjanić i Senad Lulić u Italiji imaju 18. maja zadnje utakmice, ali od Rome i Lazija tražit ćemo da ih puste ranije kako bi se 15. pojavili na okupljanju reprezentativaca, rekao je Sušić, potvrdivši da će nakon Egipta BiH do SP igrati 31. maja prijateljsku utakmicu sa Obalom Slonovače, te 3. juna sa Meksikom, obje u SAD-u.

 – Postoji mogućnost da odigramo i sa brazilskim Santosom kada se okupimo u Guaruji, gdje ćemo biti do 6. dana juna", pojasnio je Sušić u razgovoru za Agenciju Anadolija.

(Reprezentacija.ba)