Dok većina naših sadašnjih reprezentativaca ima malu minutažu u svojim timovima, gotovo svi potencijalni bh. reprezentativci igraju standardno za matične klubove. Vrijedi istaći golove Eldina Hadžića za Zaragozu te Ermina Zeca za turski Balikesir.

Ibrahim Šehić branio je cijeli susret za Qarabag koji je savaldao rezultatom 1:0 ekipu Khazara.

Ervin Zukanović proveo je svih 90 minuta na terenu u remiju njegovog Chieva i Rome našeg Miralema Pjanića.

U belgijskom šampionatu, Mechelen za koji je cijeli susret odigrao Edin Cocalić pobijedio je sa 1:0 Standard iz Liježa. U timu Standarda svih 90 minuta upisao je i Dino Arslanagić te dobio žuti karton.

Bochum je odigrao 2:2 protiv Fortune Dusseldorf, a Adnan Zahirović ušao je u igru u 85. minuti u momčadi Bochuma.

Semir Štilić odigrao je cijeli meč za Wislu koja je nastavila sa lošim rezultatim i doživjela poraz od Zawisze rezultatom 0:1.

U meču španske druge lige, Mallorca je pobijedila sa 3:2 Zaragozu, a Eldin Hadžić proveo ja na terenu 87 minuta i postigao gol u 12. minuti . Hadžiću je ovo bio šesti gol uz sedam asistencija ove sezone u dresu Zaragoze.

Paderborn je izgubio sa 0:3 od Bayera na svom terenu, a Mario Vrančić proveo je cijeli susret na klupi za rezervne igrače u timu Paderborna.

Zoran Kvržić ušao je u igru u 65.minuti u ekipi Spezije i asistirao za drugi gol svoje ekipe. Spezia je odigrala 2:2 na gostovanju kod Catanije u utakmici druge italijanske lige.

Milan Đurić ustalio se u prvom timu Cesene i odigrao kompletan susret protiv Palerma koji je završio bez golova.

Ermin Zec nastavio je sa dobrim igrama i postigao novi gol za Balikesir koji je odigrao 2:2 sa Rizesporom. Zec je odigrao svih 90 minuta za Balikesir.

(Reprezentacija.ba)