Naša fudbalska reprezentacija okupit će se danas u austrijskom Innsbrucku gdje će u srijedu 5. marta odigrati prijateljski susret protiv Egipta.

Safet Sušić pozvao je 22 igrača, a zbog povrede pozivu se neće odazvati samo fudbaler NK Rijeka Zoran Kvržić.

– Na utakmici planiram iskoristiti najviše 16-17 igrača, tako da neće biti novih poziva. – poručuje Safet Sušić.

Naši reprezentativci će do utakmice u srijedu trenirati samo jednom, no selektor najavljuje kako će okupljanje biti višestruko korisno.

– Zajedno ćemo biti manje od tri dana, no iskoristićemo taj period da održimo niz sastanaka i razgovora sa igračima, kako bi smo ih upoznali sa planovima reprezentacije vezanim za pripreme za Svjetsko prvenstvo, ali i sve ono što ih očekuje na Mundijalu. – govori Sušić.

Na utakmici protiv Egipta od reprezentacije će se oprostiti Samir Muratović, a na istom meču očekuje se debi Svena Sušića i Anela Hadžića.

– Kako gledamo u budućnost, tako moramo dati poštovanja i onima koji su ranije igrali u reprezentaciji, tako da mi je drago da će Samir Muratović iskoristiti ovaj meč na kojemu će biti puno naših navijača da se na poseban način oprosti od reprezenatativnog dresa. Sa sudijom ćemo dogovoriti da se ta izmjena ne uvodi u zapisnik, kako bih mogao iskoristiti maksimalni broj izmjena tokom utakmice. Što se tiče debitanata, vjerovatno je da će nastupiti, ali da li će ući u igru od početka ili će dobiti priliku kasnije, još nisam odlučio. – riječi su selektora Safeta Sušića.

Zmajevi se u Innsbrucku okupljaju u hotelu "Austria Trend".

(Reprezentacija.ba)