Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jedan dio priprema za Svjetsko prvenstvo provest će u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će odigrati dvije utakmice.

Zmajevi će 31. maja igrati protiv Obale Slonovače, a 5. juna, deset dana prije utakmice protiv Argentine u Brazilu, sa Meksikom.

Protiv Meksika se definitivno igra u Chicagu na Soldier Field stadionu, dok će prema posljednjim informacijama utakmica protiv Obale Slonovače biti odigrana u St. Louisu, a ne u Kansas Cityu kako je to prvobitno najavljeno.

Za razliku od prošlogodišnjeg meča protiv Argentine u St. Louisu, utakmica protiv Obale Slonovače vjerovatno će se igrati na Edward Jones Dome stadionu.

Podsjećamo, naša reprezentacija će se 15. maja okupiti u Sarajevu gdje će se pripremati 12 dana nakon čega odlaze u SAD. Nakon američke turneje slijedi odlazak u Brazil gdje će Sušićevi izabranici najvjerovatnije odigrati još jedan prijateljski susret, protiv nekog lokalnog niželigaša, a 16. juna Zmajevi igraju prvi susret na Mundijalu, protiv Argentine na Maracani u Rio de Janeiru.

(Reprezentacija.ba)