Selektoru Safetu Sušiću danas je u Zenici uručeno priznanje "Sportskog uzora Zeničko-dobojskog Kantona".

"Veliko je zadovoljstvo biti u gradu u kojemu smo cijela reprezentacija, ali i ja lično, doživjeli najljepše trenutke. Nadamo se da će ih biti još u budućnosti i iskreno se zahvaljujem na ovom priznanju." poručio je Sušić.

Pape u ponedjeljak u Innsbrucku okuplja svoje Zmajeve. U srijedu 5. marta u tom austrijskom gradu odmjeriće snage protiv Egipta.

"Definitivno je da će Zoran Krvžić propustiti meč. Doktor Karabeg me je informisao da će Zoran odsustvovati mjesec dana. Imam 21 igrača na raspolaganju i neću slati nove pozive. I Sead Kolašinac je doživio nezgodnu povredu, ali on je "k'o beton i ne sumnjam da će biti spreman. Mensur Mujdža također nije nastupao za klub u posljednjim mečevima, ali prema najavama biće spreman za Egipat." riječi su Papeta.

"Volim otići uživo gledati naše igrače vani. Često to radim "incognito" kako im ne bih stvarao pritisak tokom igre. Moguće da ću i vikend ispred nas iskoristiti da nekog od njih gledam na dijelu." otkriva Safet Sušić.

"U Innsbrucku ćemo imati dva debitanta Sušića i Hadžića. Vjerovatno će tokom utakmice dobiti priliku da pokažu šta znaju. Na tom meču želim isprobati maksimalan broj izmjena. Kako će se Samir Muratović oprostiti od reprezentacije on će zaigrati od prve minute, a sa sudijama ćemo probati dogovoriti da se njegova izmjena ne računa kao zvanična." kaže selektor Zmajeva.

"Često pričamo o budućnosti, ali ne smijemo ni zaboraviti igrače koji su ranije nastupali za reprezentaciju BiH i drago mi je da će Samir Muratović iskoristiti da se oprosti na utakmici na kojoj će sigurno biti puno naših navijača." konstatuje Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)