Asmir Begović, golman bh. nogometne reprezentacije i čuvar mreže engleskog Stokea u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria kazao je da, što se tiče grupa koje su izvučene za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, BiH i nije prošla loše s obzirom na druge grupe, piše "Oslobođenje".

– Moglo je bolje, ali i gore. Tako da ja sam zadovoljan. U grupi imamo dobrih ekipa i neće biti lako, ali nikada ni jedne kvalifikacije nisu lagane. Tako da ćemo svakako morati odigrati dobre duele sa svima kako bismo se kvalifikovali, u šta ja uopće ne sumnjam. BiH će igrati Euro 2016. godine – kaže Begović za bh. agenciju Patria (NAP). 

Podsjećamo da će BiH igrati u grupi s Andorom, Kiprom, Velsom, Izraelom i Belgijom. Begović uz svo uvažavanje drugih potcrtava da se mi moramo okrenuti našim igrama.

– Belgija je jako dobra ekipa, ali mi moramo biti usredotočeni na nas i na našu igru. Jer, ako su igrači spremni onda možemo igrati s bilo kojom ekipom na svijetu. Izrael je nezgodna ekipa jako. Dobro igraju kući, baš kao i Vels, ali svaka utakmica će biti test za nas, ali mi ni jednog trenutka ne smijemo posumnjati u nas. Mislim da smo već dokazali naš kvalitet samo trebamo nastaviti dobro raditi i neće biti problema – dodao je Begović.

Što se tiče njegovih nastupa za Stoke Begović navodi da mu je krivo zbog posljednjeg poraza od Manchester Cityja našeg Edina Džeke, a da im je cilj ostanak u Premiershipu.

– Šteta je jer smo izgubili 1:0, a cilj nam je opstanak u ligi najboljih. To nam je prvi cilj i ako to uspijemo idemo dalje ka sljedećim ciljevima. Imamo još utakmica pred sobom gdje ćemo nastojati sabrati što više bodova – govori Begović.

Rođeni Trebinjac za NAP kaže i da u ovom trenutku ne razmišlja o drugom klubu.

– Meni je jako lijepo u Stokeu. Ne razmišljam o promjeni kluba, prvenstveno zbog povrede koju sam imao, pa sada imam cilj samo da igram i da ostanemo u ligi. Naravno uz sve to često mislim i o nastupu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu – otkriva Begović.

Za kraj razgovora Begović kaže da se često čuje s Edinom Džekom i da kada nađu vremena se vide.

– Ja i Edin smo u kontaktu i vidimo se kada imamo vremena, ali sigurno manje nego što bismo željeli da se viđamo. Ali, najčešće sam u kontaktu s Harisom Medunjaninom. Cimeri smo iz sobe i s njim najbolje funkcioniram – kaže Begović.

(Reprezentacija.ba)