Po dolasku u ekipu španjolskog prvoligaša Deportiva naš reprezentativac Haris Medunjanin je ubrzo izborio mjesto u početnoj postavi tima iz La Corune.

Ipak u posljednja dva mjeseca Medunjanin dobija znatno manju minutažu i već nekoliko susreta nije započeo od prve minute.

Ako se osvrnemo na statističke podatke u konkurenciji veznih igrača Deportiva možemo zaključiti da Medunjanin prednjači po broju uspješnih pasova, kao i po broju osvojenih duela.

Ove sezone u Primeri Haris je uputio ukupno 662 pasa, a procenat uspješnih pasova iznosi 83%. Drugi po redu igrač sa najboljim procentom je Isaac Cuenca sa 79% (379).

Kada su u pitanju osvojeni dueli tu je naš reprezentativac ubjedljivo najbolji u veznom redu. Prednjači sa procentom od 71% osvojenih, dok je sljedeći najbolji Bergantinos sa 44%.

Još jedan pokazatelj po kojem Medunjanin prednjači jeste broj upućenih šuteva ka protivničkom golu. U 19 nastupa uputio ih je ukupno 25, što je za jedan više od Cuence.

Momčad Deportiva se nakon 23 odigrana kola u Primeri nalazi na 14. poziciji sa 24 osvojena boda. Sutra na domaćem terenu igraju protiv Celte.

(Reprezentacija.ba)