Predstavnici 32 saveza učesnika Svjetskog prvenstva u Brazilu proveli su radno prvi dan zajedničkog seminara na kojem su razmatrana različita pitanja uoči organizacije najvećeg sportskog takmičenja u ovoj godini, nakon Olimpijskih igara, prenosi NFSBIH.ba, zvanična internetska stranica Fudbalskog saveza BiH.

Članovi delegacije NS/FS BiH su pored zajedničkog sastanka na kojem su  prezentovana različita organizaciona pravila koja se odnose na  prijavu igrača i delegacije, tehnička pitanja vezana za same utakmice, prevoz reprezentacija, smještaj i bazični kampovi, itd. učestvovali  svako iz svog djelokruga rada i na drugim sastancima.

Posebna radna sekcija na kojoj je bilo riječi o fudbalskim i tehničkim aspektima  bila je  namijenjena selektorima nacionalnih timova, čemu je prethodila zajednička foto sesija.

Za ovaj događaj akreditovano je 300 novinara, tako da su selektori nacionalnih timova pa tako i Safet Sušić, selektor bh tima imali priliku razgovarati sa novinarima u miks zoni nakon radnog sastanka.

Inače, pored zajedničkog sastanka na kojem su još jednom objašnjena sva organizacijska pitanja vezana za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, sa procedurama i rokovima, poseban naglasak na ostalim radnim  sastancima bio je stavljen na bezbjednost, marketing i smještaj.

Posljednjeg dana seminara na redu su sastanci na kojima će se dobiti detaljnija uputstva iz oblasti transporta i logistike, komunikacija i TV prava, te tiketing sistema.

Danas nakon što se završi obavezan radni dio delegacije NS/FS BiH, selektor Safet Sušić, generalni sekretar Jasmin Baković, sekretar stručnog štaba Elmir Pilav i portparol Slavica Pecikoza putuju u Guaruju gdje će obaviti završnu inspekciju  kampa „Casa grande“ i definisati sve detalje neophodne za nesmetan boravak i rad reprezentativaca i pripremu za utakmice.

(Reprezetacija.ba)