Novi selektor Egipta Shawky Gharib je odlučio pozvati nogometaša Chelseaja Muhameda Salaha, te još pet igrača iz stranih liga za prijateljski meč koji će Egipat igrati sa našom reprezentacijom 5. marta u Innsbrucku, piše "Klix.ba".

Egipat nije imao utakmicu još od novembra, kada su igrali u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Pod novim trenerom počet će sa treninzima 28. februara, nakon čega će sa Zmajevima igrati 5. marta u Austriji. 

"Gharib je odlučio pozvati šest igrača iz stranih liga za meč sa BiH", saopćeno je iz egipatskog nogometnog saveza, prenosi egipatski list Ahram.

To su sljedeći igrači: Muhamed Salah (Chelsea – Engleska), Ahmed Elmuhamady (Hull City – Engleska), Muhamed El – Neny (Basel – Švicarska), Ali Ghazal (Nacional de Madeira – Portugal), Saleh Gomaa (Nacional de Madeira – Portugal) i Hossam Ghaly (Lierse – Belgija).

Nogometaš Sportinga Mahmoud Shikabala Abdel-Razek nije pozvan za ovu utakmicu zbog povrede koju je zadobio u svome debiju za portugalski klub u ponedjeljak.

Stoper Ali Ghazal će debitovati za Egipat u utakmici sa Zmajevima, a Salahu će to biti prvi nastup u reprezentaciji nakon što se pridružio Chelseaju.

Puni spisak igrača za utakmicu u Innsbrucku Gharib će objaviti u četvrtak. Sa novim selektorom Egipat se nada novoj eri svoje reprezentacije dok se pripremaju za Afrički kup nacija koji se igra u Maroku u julu 2015.

Ulaznice za prijateljski susret u Innsbrucku između Bosne i Hercegovine i Egipta možete naručiti na internet stranici Oeticket.com.

(Reprezentacija.ba)