Sutra je na rasporedu veliki gradski derbi u Engleskoj između Evertona i Liverpoola.

Momčad Evertona će na domaćem Goodison Parku ugostiti tim Liverpoola, a u okviru 24. kola Premeirshipa.

Trener domaćih Roberto Martinez uoči derbija je pozvao svoje igrače da utakmicu dočekaju smireni i “hladne glave”, ali jedini izuzetak je naš reprezentativac Muhamed Bešić za kojeg Martinez smatra da treba igrati dosadašnjim, svojstvenim načinom.

– Mo ima nevjerovatnu osobnost i to je ono što će ga učiniti velikim u Evertonu tako da ne želim da on mijenja svoj stil igre. – poručio je Martinez i dodao:

– On mora biti prirodan. Mlad je igrač i vremenom će sve više napredovati. Njegov pristup utakmici je fenomenalan. U svaku utakmicu ulazi sa maksimalnim zalaganjem i ostavlja doslovno srce na terenu.

Za kratko vrijeme je postao miljenik navijača Evertona, a strateg “Karamela” kazuje kako očekuje da će on naredne sezone biti još bolji.

Doveden je iz Ferencvarosa za 4 miliona funti, no Martinez smatra kako je rano govoriti o procjeni transfera.

– Tek na ljeto možemo procijeniti da li je koštao jeftino. Mora mu se pružiti sezona da pokaže svoje umijeće, ali sam oduvijek znao da on posjeduje sve potrebne atribute za uspjeh u Evertonu. Impresionira me njegova motivacija za svaku utakmicu kao i njegovo nastojanje da bude što bolji. Imao sam osjećaj da će biti sjajan igrač, a prilagodio se stilu igre brže nego sam očekivao. – kazao je trener ekipe Evertona o našem reprezentativcu Muhamedu Bešiću.

Utakmica između Evertona i Liverpoola se igra sutra sa početkom od 18:30 sati.

(Reprezentacija.ba)