Delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine priprema se za novu posjetu Brazilu, a ovog puta u njoj bi trebao biti i selektor Safet Sušić, piše "Dnevni Avaz".

Osmočlana delegacija Saveza prisustvovat će drugom timskom seminaru, koji će se od 18. do 20. februara održati u Florijanopolisu.

U ekspediciji će, osim Papeta, biti generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković, tim-menadžer Elmir Pilav, portparol Slavica Pecikoza, ljekar reprezentacije Reuf Karabeg, menadžer za ulaznice Adnan Džemidžić, oficir za sigurnost Mirsad Ćatić te predsjednik Komisije za sigurnost NSBiH Žarko Laketa, koji je, ujedno, i zamjenik direktora Granične policije BiH.

To su osobe koje je pozvala FIFA. Na seminaru će se govoriti o velikom broju tema zbog čega su i pozvane osobe različitih djelatnosti.

U Florijanopolisu pričat će se o sigurnosti, takmičarskim pitanjima, smještaju ekipa i unutrašnjem prijevozu tokom Svjetskog prvenstva, ulaznicama, medijima, dok će jedan dio biti posvećen medicinskim temama, kao što su vakcinacija protiv zaraznih bolesti, zbrinjavanje povrijeđenih fudbalera, borba protiv dopinga i slično.

Nakon seminara, dio delegacije posjetit će naš reprezentativni kamp u Brazilu, na otoku Guaruža, gdje će selektor Safet Sušić prvi put uživo vidjeti gdje će odsjesti njegovi puleni za vrijeme Svjetskog prvenstva.

Dio delegacije Saveza otići će nakon posjete Brazilu direktno u Nicu, gdje će se u sljedeću nedjelju obaviti žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Kao što je poznato, reprezentacija BiH bit će u ovim kvalifikacijama jedan od devet nosilaca.

(Reprezentacija.ba)