Bh. nogometni reprezentativac i član Manchester City Edin Džeko, izabran je za igrača mjeseca januara u svom klubu uz rekordan broj glasova, čak 4.887. Džeko je u ekskluzivnom razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria kazao da je njegov cilj, kao i uvijek, osvajanje titule prvaka Premiershipa.

– U igri smo za sve naslove, počev od Kupa u kojem igramo finale, zatim FA kupa, Lige prvaka i na kraju Premiershipa. Ukoliko nas zdravlje i sreća posluže, mislim da možemo mnogo toga napraviti u ovoj sezoni, a prioritet je osvajanje naslova prvaka Engleske. U finalu Capital one kupa igramo sa Sunderlandom i daćemo sve od sebe da već 2. marta osvojimo prvi trofej ove sezone – kazao je Džeko za NAP.

Džeko se posljednjih dana našao na meti švedskih medija koji su ga optužili da im želi ukrasti Muamera Tankovića, mladog nogometaša Fulhama, koji je do sada igrao za mlađe selekcije ove države. Džeko je, naime, posjetio bazu Fulhama gdje je razgovarao s potencijalnim bh. reprezentativcem. On je za NAP napomenuo da je Tanković igrama zaslužio poziv u bh. reprezentaciju, a podsjećamo da je Tanković dobio i poziv Safeta Sušića, selektora nogometne selekcije BiH.

 – Muamer je Bosanac i Hercegovac i svojim igrama zaslužio je da dobije priliku da se dokaže u dresu bh. reprezentacije. Naravno, odluka o tome je na njemu i ako se odlučio za BiH, onda je dobro došao – dodao je Džeko.

Dijamant priznaje da trenutno mnogo ne razmišlja o odlasku na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, jer nema mnogo vremena zbog obaveza u prvenstvu.

– Kada su se tek izvukle grupe, razmišljao sam o tome, ali sada i ne baš, jer imam dovoljno utakmica do Brazila. Naravno, da mi je sve to u podsvijesti, ali u ovom trenutku fokusiran sam na Premiership i Manchester City – pojasnio je Džeko.

Također Džeko je kazao da u ovom trenutku ne razmišlja da li će se vratiti u BiH nakon završene karijere i šta bi tada eventualno mogao raditi.

– Iskreno, u ovom trenutku uopće ne razmišljam o tim stvarima – dodao je Džeko.

(Reprezentacija.ba)