Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić polako finalizira spisak igrača na koje će računati na utakmici protiv Egipta.

– Drago mi je vidjeti da se Mujdža potpuno oporavio, da se Zukanović ustalio u timu, da je Vranješ počeo igrati. Dobro je da je konkurencija veća, no na spisku će se naći 22 ili 23 imena. Na klupi možemo imati 12 rezervnih igrača i to ću iskoristiti. – govori Safet Sušić.

Pape je najavio kako će protiv Egipta pozvati Anela Hadžića iz Sturma i Svena Sušića iz Hajduka.

– Spisak ću finalizirati nakon što još vidim kako će igrači igrati tokom vikenda koji je ispred nas. Postoje manje dileme, a po pitanju najavljenih debitanata, ako budu igrali za vikend, biće pozvani sigurno. – najavljuje Pape.

Fudbalski savez BiH angažirao se u posljednjem periodu na vrbovanju novih potencijalnih bh. reprezentativaca iz dijaspore. U Innsbruck su kao gosti Saveza pozvani Arslanagić i Milošević iz Standarda, Tanković iz Fulhama, Salanović iz A. Madrida, Gudelj iz AZ Alkmaara.

– Svi kvalitetni igrači su dobrodošli u naše redove. Kada je riječ o Tankoviću, ne može slučajno jedan mladi igrač igrati za prvi tim engleskog Premierligaša, pa je sigurno da su mu vrata reprezentacije BiH otvorena. Po pitanju Gudelja, njegova odluka je da igra za Srbiju, što je i logično obzirom da je rođen u Srbiji, a i prošao sve njihove selekcije. – zaključuje Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)