Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 15. maja započet će pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazlu. Zmajevi će se okupiti u Sarajevu gdje će i trenirati sve do 27. maja kada odlaze za Sjedinjene Američke Države.

– Iako je Fudbalski savez BiH u Zenici otvorio odličan trening centar koji pruža sve mogućnosti za vrhunski rad, uoči ovako važnog turnira nemam namjeru ništa mijenjati, te smo odlučili da se kao i tokom cijelih kvalifikacija, okupimo i treniramo u Sarajevu gdje imamo sve potrebne uslove. – kaže Safet Sušić.

– Igračima će biti dozvoljeno da se vide sa porodicom, da izađu, jer mislim da nije dobro da budu potpuno izolovani obzirom da ih čeka dugo odsustvo u SAD-u i Brazilu. Bio sam i sam igrač na velikim turnirima i znam kako se fudbaleri tada osjećaju, posebno kada odmah nakon napornog prvenstva dođeš na reprezentativno okupljanje. – govori Pape.

– Ne planiram svoje igrače slomiti sa preteškim treninzima. Potrebno je da dočekamo Svjetsko prvenstvo spremni, odmorni, ali i psihički osvježeni. Nekoliko dana će trenirati, pa odigrai međusobno utakmicu, a zatim imati dan odmora. – najavljuje Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)