U srijedu će koplja ukrstiti BiH i Tunis i pobjednik tog meča u okviru četvrtog kola Mundijala u Kataru izboriće plasman u osminu finala iz Grupe B, piše Mondo.ba

Hasanefendićev tim je u trećem kolu osvojio bod protiv Austrije (25:25), dok su izabranici Dragana Markovića izgubili od Makedonije (25:22).

Selektor Tunižana je poslije meča najprije govorio o svom timu i činjenici da mu nedostaje svojevrsno zajedništvo.

“Nama je najteže da ostvarimo koheziju da ne kažem sistem koji dobro funkciniše. To se uvijek lako razbije. Ako uđemo u meč sa Bosnom s tim lošim odnosom, biće nam jako teško, ali mislim da neće biti tako. Vjerujem da ćemo igrati jako dobro, ispuniti cilj i ući među 16 najboljih reprezentacija, a nakon toga ćemo vidjeti šta dalje”, rekao je Hasanefendić, inače Novosađanin po rođenju.

Prema njegovom mišljenju, ne postoji dilema Tunis će ići na pobjedu protiv “zmajeva”.

“Igraćemo na pobjedu protiv BiH, i ne samo protiv BiH, već i protiv Irana. Želimo oba trijumfa do kraja grupne faze”.

O selekciji koju predvodi Dragan Marković je rekao da igra bolje nego što je mislio.

“Bosna ima bolji tim nego što sam mislio, samo je ulazak u meč sa Makedonijom spriječio možda i da završi sa pobjedom. Imali su 6:1 na startu i pokazali veliki entuzijazam, bilo je i nekih kasnijih grešeka, ali mogla je da završi s trijumfom”, naglasio je selektor Tunisa.

Hasanefendić je Tunižane predvodio do najvećeg uspjeha – četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu 2005. godine u toj sjevernoafričkoj državi.

Jedan je od najboljih svjetskih rukometnih trenera, koji je u karijeri još sjedio na klupama Kretila, Ivrija, Granoljersa, Celja, Mindena, Gumersbaha, prenosi Mondo.ba

(Reprezentacija.ba)