Legenda i golman rukometne reprezentacije BiH Enid Tahirović stigao je u Katar navijati za Zmajeve i biti podrška mlađim kolegama.

Tahirović je prije turnira bio optimističan i vjerovao u naše reprezentativce, a da li su se očekivanja i razmišljanja promijenila nakon poraza od Austrije?

– Nisu se promijenila, ali jako žalim zbog poraza od Austrije. Nadam se drugoj pobjedi i prolasku u osminu finala. To je više želja, nego očekivanje, ali realno je da tražimo drugu pobjedu. Vjerovatno če lakše biti pobijediti Tunis, nego Makedoniju, obzirom da su potreseni nakon dva početka poraza, a da Makedonija do sada igra odličan turnir i da će biti izuzetno težak protivnik. Trebamo se zato koncentrisati na Tunis, a o Hrvatskoj ne treba ni trošiti riječi. – realan je Tahirović.

Naši reprezentativci imaju evidentnu nervozu na Svjetskom prvenstvu.

– Vidljivo je da su igrači vrlo nervozni, što je i normalno jer je ovo prvo veliko takmičenje svima. Nadam se da će biti sve manje i manje nervoze, te da će ona do meča sa Tunisom potpuno nestati. Jednostavno, do sada smo igrali po jedno dobro poluvrijeme, a sada nam trebaju dva u kompletu. Neće biti lako, posebno nakon povrede Koste Savića i sada kada smo ostali samo sa jednim desnim bekom. – govori Enid Tahirović.

(Reprezentacija.ba)