Poslije povrede Koste Savića, za koga je ovo SP završeno, glavna briga selektora BIH Dragana Markovića bila je vezana za ime Vladimira Vranješa. Stameni defanzivac „pocrvenio“ je u 56. minuti duela sa Austrijancima poslije starta na Austrijancem Ziurom, ali mu to IHF nije uzeo za zlo, pa kazne neće biti, a Banjalučanin će protiv Makedonije stajati u sredini odbrane, zajedno sa Mirsadom Terzićem, piše “Balkan Handball”.

– Zadesio me crveni karton. Nije bilo namjernog udaranja, ali sudije su tako presudile. Vjerujem u nas. Igrali smo protiv Austrijanaca prvo poluvrijeme dobro, kod Irana je to bio slučaj sa drugim dijelom. Ako uspijemo da spojimo cijelu utakmicu, možemo se i radovati na kraju protiv Makedonaca – kaže pivot mađarskog PIK Segeda i nastavlja sa pričom o Makedoniji:

– To je ekipa koja ima i glavu i rep. Igraju dobro odbranu, imaju dobru tranziciju i jednog od najboljih desnih bekova na svijetu. Ako budemo igrali odbranu, kao protiv Austrije, moći ćemo da im pariramo. Moramo poraditi na napadu, jer ne smiju nam se događati stvari koje su nas zadesile, da 10-15 minuta ne zabijemo gol.

Kako protiv Lazarova, izlascima, blokom…

– O tome ćemo pričati dok budemo gledali video. I on je čovjek od krvi i mesa, vjerujem da možemo da ga zaustavimo, ali nije on jedina prijetnja. Ima tu još dosta dobrih igrača.

Da li su te iznenadili ubjedljivom pobedom protiv Tunisa na otvaranju?

– Jesam bio iznenađen, Tunis je ušao sa strahom, a Makedonci su iskusna i dobra ekipa. Znaju šta rade, sviđa mi se njihov brz rukomet.

Prvobitan plan je bio da se sa dve pobjede obezbedi plasman u osminu finala već posijle dva kola. Imate li plan B, kao i snage, s obzirom da ste izgledali poprilično utučeno poslije Austrijanaca?

– Udario nas je poraz u glavu. Imamo još tri utakmice da se borimo. Ovo je turnir. Ekipa smo koja je došla prvi put na Svjetsko prvenstvo. Ginućemo jedni za druge, kao i do sada.

Kako se nosite sa euforijom koja vlada u zemlji?

– Kada se pobijedi najbolji smo, kada izgubimo najgori smo. Tako je to na našim prostorima. Motiviše nas i dalje to da pobjeđujemo i veselimo ljude u Bosni. Znamo da im to puno znači. Uradićemo sve da obradujemo, prvo sebe, a onda i njih –zaključuje Vladimir Vranješ u razgovoru za “Balkan Handball”.

(Reprezentacija.ba)