Naš naredni protivnik na SP u Kataru reprezentacija Makedonije jučer je bila bolja od Irana rezultatom 33:31.

Makedonci su do trijumfa došli mnogo teže od očekivanog, a toga je svjestan i ponajbolji rukometaš svijeta Kiril Lazarov koji je u izjavi za Sport Centar nahvalio rukometnu reprezentaciju naše zemlje.

”Neću hvaliti Bosnu kao reprezentaciju, ali oni imaju jako dobre pojedince i to ne kažem samo ja, nego to kažu svi, cijeli evropski rukomet i to je poznato svima. Sa Markovićem su napravili dobru ekipu, ne samo pojedinačno kao i ranije i to evo već godinama pokazuju na terenu gdje su porazili jake reprezentacije. Ne pilim naopako nego je to tako. Teška i zahtjevna utakmica nas očekuje”, kazao je ponajbolji rukometaš svijeta i dodao:

”Ako budemo igrali kao protiv Irana teško ćemo slaviti protiv Bosne. Igrali smo jako loše, moramo se srediti. Još jednom se pokazao ovaj balkanski mentalitet i to je to. Dvije reprezentacije kvalitetne, biće dobra utakmica, daćemo sve od sebe i ići ćemo na pobjedu. Neka pobijedi bolji na kraju”.

Lazarov se potom ponovo dotakao i reprezentacije Irana sa kojom su Makedonci odigrali jako težak meč.

”Mislim da smo i mi i Bosna potcijenili Iran i čini mi se da ko bude tako postupio imaće problema. Možda imamo bolju reprezentaciju i bolje pojedince od Irana, ali to treba pokazati na terenu trebali smo se odmoriti, a na kraju smo se umorili, tako da plan nije uspio, jedino što je dobro je da smo osvojili dva boda”, zaključio je za SC Sport Kiril Lazarov.

(Reprezentacija.ba)