Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Austrije rezultatom 21:23 u susretu drugog kola grupe B Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nakon meča prisutnim medijima na zvaničnoj press konferenciji obratio se naš selektor Dragan Marković.

„Igramo nervozno na turniru, kako jučer tako i danas. Ne igramo tečno u napadu kao što smo do sada igrali. Mislim da ćemo pobijediti nervozu. Prvi nam je turnir, moramo izaći iz ove utakmice pametniji i spremati se za Makedoniju. Nijedna utakmica nije lagana, tako da će biti otvoreno sve do kraja. Očekujem da ćemo igrati bolje nego danas. Igračima sam zahvalan na borbenosti, dali su sve od sebe i tu im ništa ne mogu prigovoriti. Žao mi je zbog tehničkih grešaka kojih smo puno napravili. Rezultat je na kraju realan i Austrija je zasluženo pobijedila“, kazao je naš selektor.

Marković se također osvrnuo i na duel koji igramo protiv Makedonije u ponedjeljak.

„Makedonci su imali velike oscilacije danas protiv Irana. Iran nije tako loš koliko su ljudi mislili. I protiv nas i protiv Makedonaca su odigrali odlično. Makedonija je sastavljena od puno zvijezda. Profitiraju puno od Lige prvaka, od Metalurga i Vardara, a to se vidi na terenu. Ali, ja mislim da možemo odigrati puno bolju utakmicu nego danas“, rekao je Marković .

Naša selekcija će u ponedjeljak sa početkom u 17,00 sati igrati meč trećeg kola grupe B protiv Makedonije.

(Reprezentacija.ba)