Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu delegaciju Nogometnog/Fudbalskog  saveza Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem, te legendom bh.fudbala i članom Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivicom Osimom, generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i predsjednikom Komiteta za stadione i sigurnost Žarkom Laketom. 

Razgovarano je o pripremama i nastupu reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, posebno sa aspekta sigurnosti igrača i navijača. 

Radončić je istakao da će Ministarstvo sigurnosti u saradnji sa svim sigurnosnim agencijama u zemlji i šire poduzeti sve mjere kako bi se preduprijedile sve eventualne sigurnosne prijetnje, a time pomoglo i organizatorima ovog velikog takmičenja. 

Tokom sastanka razgovarano je i o poboljšanju sigurnosti na utakmicama koje se igraju u BiH, posebno rješavanju problema huliganizma na sportskim stadionima. Zatražena je podrška ministra sigurnosti da se kroz konstruktivan dijalog dođe do prihvatljivog prijedloga zakona kojim bi se reguliralo spriječavanje nereda na sportskim terenima. Predstavnici delegacije NS BiH su zahvalili ministru Radončiću na dosadašnjoj saradnji sa Savezom, upoznali ga sa zvaničnim pozivom da bude gost reprezentacije u Brazilu, te poklonili dres reprezentacije BiH.