Počela je prodaja ulaznica za prijateljski susret između Egipta i Bosne i Hercegovine koji se igra 5. marta u Innsbrucku na Tivoli Stadionu u 18,30 sati. Organizatori javljaju kako vlada izuzetno veliki interes za ovaj meč, te da je više od pola stadiona rasprodano.

>> PLAN PUTA I CIJENE SA POLASKOM IZ BIH

Ulaznice svi zainteresovani mogu kupiti na stranici OETICKET.AT po cijenama od 32,90 eura za sjevernu tribinu bez stolica, od 39,50 eura za južnu tribinu, 47,20 eura za istočnu tribinu i 55,40 eura za zapadnu tribinu. Ulaznice za djecu do 16 godina znatno su jeftinije, a djeca do starosti do četiri godine mogu besplatno ući na utakmicu. U ponudi je i VIP tribina za čiji pristup morate platiti 146 eura.

Organizatori utakmice prvobitno su objavili kako na utakmicu mogu besplatno ući djeca mlađa od 7 godina, no zbog propisa agencije koja će brinuti za sigurnost na ovom meču, granica je pomjerenja na djecu do četiri godine starosti, koja mogu ući na utakmicu bez ulaznice.

Agencija preporučuje kupovinu ulaznica uz "home print" opciju u kojoj sami možete isprintati svoju ulaznicu, a za navijače u Austriji omogućena je i poštanska dostava. 

Obzirom da je ovo prva utakmica Zmajeva nakon njihovog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazil, ali i posljednja na tlu Europe prije samog Mundijala, očekuje se kako će Sušićevi izabranici imati veliku podršku na Tivoli stadionu, a zanimljivo organizatori očekuju dolazak i oko 3000 egipatskih navijača, za koje su obezbijedili dva sektora na stadionu (11 i 12).

(Reprezentacija.ba)