Bosanskohercegovački košarkaški trener Ozren Selesković dobio je čast da u Istanbulu bude na čelu stručnog štaba UBA Exposure game koji se održava od 10. do 24. januara u Istanbulu.

Radi se o cjelokupnom nadzoru i rukovođenju svim aspektima priprema grupe igrača iz više zemalja (Sjedinjenje Američke Države, Brazil, Srbija, Nigerija…), koji su u potrazi za novim angažmanom.

Selesković prvi čovjek “ABC košarkaške akademije u Tuzli”, inače zaslužan za otkrivanje Jusufa Nurkića, ali i uspješan trener u mnogobrojnim bh. klubovima i mladim selekcijama, otkriva plan rada grupe kojom rukovodi.

– Radimo sa grupom igrača sa kojom ćemo trenirati svakodnevno i sa kojom imamo cilj što bolje ih pripremiti za napore i izazove na elitnom nivou koji ih očekuju u nastavku sezone. U 14 dana priprema imaćemo nekoliko jakih provjera, među kojima najjaču protiv prvoligaša Istanbula BB koji vodi naš bivši selektor Draško Prodanović. – rekao je Ozren Selesković.

Obzirom da se radi o grupi igrača koja će u nastavku sezone igrati za najbolje europske klubove, organizatori ništa ne prepuštaju slučaju i uslovi za rad na “UBA Exposure game” su na najvišem mogućem nivou.

(Reprezentacija.ba)