Selektor Dragan Marković i njegovi izabranici u fantastičnoj atmosferi i raspoloženju očekuju svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu u Kataru koji se igra u petak 16. januara protiv Irana.

– Utakmica protiv Irana je jedna od historijskih utakmica bh. rukometa, koja će ostati upamćena kao prva i za selektora i igrače i cijeli stručni štab i savez kao prvi historijski nastup na Svjetskom prvenstvu. Svakako da nam je sve to motivacija više i da smo svjesni o koliko se važnom događaju radi. – rekao je selektor Dragan Marković.

– Atmosferu je dodatno u ekipi popravila dijagnoza zdravstvenog stanja Nikole Prce. Zanimljivo je da smo iz Poljske dobili pogrešnu dijagnozu koja je rekla da su mu pukli ligamenti, a oni su ustvari napukli. Prce će biti spreman da u svakom meču odigra dobrih 20 minuta u oba pravca i to daje bolje raspoloženje u cijeloj ekipi što se osjeti na terenu. – govori Marković.

U petak igramo protiv Irana, a zatim slijede Austrija, Makedonija, Tunis i Hrvatska.

– Analizirali smo Iran i sve druge reprezentacije i ništa nismo prepustili slučaju. Znamo da su oni analizirali i nas. Iran dolazi sa jednim mladim sastavom, prvenstveno zbog problema zbog kojeg se igrači njihovog najboljeg kluba nisu odazvali u reprezentaciju, ali radi se o dobroj ekipi, na koju smo spremni. Mi nismo došli samo da igramo, došli smo da se plasiramo u drugi krug i napravimo još jednu senzaciju. – zaključio je naš vidno raspoloženi selektor Dragan Marković.

(Reprezentacija.ba)