Nedjelja, 15. juni 2014. godine, ostaće u Bosni i Hercegovini upamćen kao veliki dan sporta ove države. Tog dana fudbalska reprezentacija BiH odigrala je prvi meč u svojoj historiji na Svjetskom prvenstvu, a tome je nekoliko sati prethodio plasman rukometne reprezentacije ove zemlje na isto takmičenje, prenose organizatori Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru.

– Bio je to najbolji dan mog života. Nadali smo se uspjehu, ali smo vjerovali da se to dogodilo tek nakon posljednjeg sudijskog vižduka. Bio je to nevjerovatan osjećaj. – govori Dragan Marković čiji su izabranici do Katara došli doigravanjem protiv favorizovanog Islanda.

– Spremni smo za Katar i jednu veliku avanturu i nadam se da smo spremni pokazati se jakim protivnikom za sve timove u našoj grupi. – poručuje otvoreno Marković.

Sa reprezentacijom BiH u Katar je stigao i direktor Mirza Muzurović. Brine o svakom detalju boravka Zmajeva u Dohi, komunicira sa medijima u domovini, organizuje aktivnosti reprezentacije…

– Još uvijek ne znamo koji rezultat možemo postići u grupi, ali znamo da ćemo uraditi sve da pokažemo da smo zaslužili da budemo učesnici ovog Svjetskog prvenstva. Ponosni smo da smo prvi put na jednom velikom takmičenju, posebno na ovako lijepom mjestu sa nesvakidašnjim sadržajima. – govori Mirza Muzurović.

(Reprezentacija.ba)