Selektor rukometne repreznetacije BiH Dragan Marković bio je izuzetno zadovoljan nakon remija Zmajeva sa Katarom rezultatom 22:22, piše Avaz.ba

“Izuzetno sam zadovoljan neriješenim rezultatom. Držali smo rukometni čas jednom od favorita prvenstva tokom cijele utakmice. Preživjeli smo i pogrešne odluke sudija i pritisak publike”, rekao je Marković.

Napomenuo je da neki igrači još uvijek nisu u pravoj formi.

“Neki igrači još uvijek nisu kondiciono stasali da mogu igrati duže, pa sam morao mijenjati. Bilo je puno dobrih stvari, ali i naivnih grešaka u ključnim momentima. Ipak, iznenađenje je što smo nadigrali Katar u vrhunskoj utakmici, za razliku od jučerašnjeg susreta kada je bio primjetan umor od puta”, naveo je selektor.

Kazao je da su reprezentativci pokazali kako treba igrati na Svjetskom prvenstvu.

“Pokazali smo pravo lice, ginulo se na terenu od prvog do zadnjeg, a na početku smo i vodili po četiri-pet razlike, što nije mala stvar. Pokazali smo da imamo kvalitet i da možemo biti prijetnja svima, te otići u drugi krug”, rekao je Marković.

Zadovoljstvo remijem protiv jednog od favorita SP-a izrazio je i reprezentativac Ivo Karačić.

„Odigrali smo jako dobro, prije svega u odbrani, ali je i napad bio solidan. Igrali smo protiv dobre reprezentacije koja je pojačana sa deset evropskih vrhunskih igrača. Pokazali smo karakter i dobru igru što mi daje razlog za optimizam pred početak SP-a”, rekao je Karačić, prenosi Avaz.ba.

(Reprezentacija.ba)