Nakon što je 10. januara na sastanku Komiteta za hitnost Nogometni savez Bosne i Hercegovine prihvatio prijedlog za odigravanje prijateljske utakmice protiv Egipta 5. marta u austrijskom Innsbrucku, te dao saglasnost za potpisivanje predloženog ugovora sa nadležnom agencijom, egipatska strana isto je učinila tek danas.

Tako je i formalno potvrđeno odigravanje prijateljske utakmice, koja je našim reprezentativcima posljednji europski nastup prije svjetskog prvenstva, a koja će odlično poslužiti za provjeru našeg tima u ogledu protiv reprezentacije koja je slična našim protivnicima na Svjetskom prvenstvu, Iranu.

U narednim danima švicarska agencija koja je organizovala utakmicu obavijestit će navijače Bosne i Hercegovine o načinu kupovine ulaznica za ovaj meč, koji će biti odigran na stadionu Tivoli, renovinarnom za potrebe Europskog prvenstva 2008. godine u Austriji i Švicarskoj.

Za meč u Innsbrucku, koji predstavlja prvu utakmicu nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo, vlada veliko interesovanje naših navijača, pa ne sumnjamo da će i ovaj put Zmajevi imati odličnu podršku.

(Reprezentacija.ba)