Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je nastavio sa velikim projektima i promocijom košarke u našoj državi. Nakon što je napravljen odličan rezultat u omladinskim reprezentacijama i ostvareni historijski plasmani u A diviziju, ovaj put je došla jedna čak možda i ljepša priča. Naime, ovog vikenda je startala zajednička omladinska liga na nivou cijele države.

Sve ono što je rađeno u proteklom periodu u Košarkaškom savezu polako dolazi na naplatu i ova Liga je samo početak stvaranja novih zvijezda naše reprezentacije. Sigurno je da će ova Liga pomoći mnogim klubovima, jer je Savez naše države uz pomoć prijatelja i sponzora obezbijedio sve potrebne uslove i platio troškove službenih lica, kao i troškove prevoze.

Lige za dječake će brojati po 12 klubova što ukupno iznosi 36 ekipa , a lige za djevojčice će brojati po 8 klubova što ukupno iznosi 16 ekipa. (iz Mostara, Tuzle, Posušja, Bijeljine, Sarajeva, Banja Luke, Trebinja, Viteza, Zenice, Konjica, Livna, Sarajeva…)

S obzirom da svaka ekipa može registrovati 24 igrača, učešće u takmičenju liga mladih će uzeti 1248 djevojčica i dječaka. Sve utakmice ove lige možete pratiti na stranici Košarkaškog saveza – www.basket.ba.

(Reprezentacija.ba)