Fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine i Egipta, 5. marta odigrat će prijateljski susret u austrijskom Innsbrucku. Sušićevim izabranicima će ovo biti jedna od provjera pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

>>> REZERVIŠI SVOJE MJESTO DO 31. JANUARA I PUTUJ JEFTINIJE NA UTAKMICU EGIPAT – BIH

Sa druge strane, reprezentacija Egipta se nije uspjela plasirati na Mundijal, što je kulminiralo otkazom za selektora, ali i kompletnog stručnog štaba. Prošle sedmice i zvanično predstavljen novi selektor Shawqi Gharib, te njegovi pomoćnici. 

 – Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima veoma dobru ekipu i to će biti dobro iskustvo za nas, kazao je Gharib  egipatskim medijima nakon imenovanja za izbornika Egipta.

Gharib intenzivno posmatra mečeve egipatskog klupskog šampionata i kako kaže ima nekoliko igrača koji konkurišu za poziv u reprezentaciju, ali imena još ne želi otkrivati.

 – Naravno, ima nekoliko mladih igrača koji su mi "zapeli" za oko. No, neću otkrivati njihova imena. Mi ćemo nastaviti sa posmatranjem i nadamo se izabrati najbolje po naš nacionalni tim. 

Podsjetimo, od nacionalnog dresa u protekloj godini su se oprostili značajni igrači Egipta, prije svega riječ je o Mohamed Abou-Treiki i Ahmed Hassanu. 

Tako da se Egipćani uzdaju u mlađe igrače, te Gharib za posao ima da sastavi momčad koja će u budućnosti igrati na velikim natjecanjima.

Utakmica između BiH i Egipta će se odigrati na jednom od stadiona domaćina Eura 2008. godine, Tivoli Neu stadionu.

(Reprezentacija.ba)