Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do Svjetskog prvenstva u Brazilu odigrati će tri prijateljske i ujedno pripremne utakmice.

Zmajevi će svoju prvu probu pred Mundijal imati u Austriji kada u Innsbrucku 5. marta igraju protiv reprezentacije Egipta. Sušić će svoje igrače okupiti dva dana ranije u glavnom gradu Tirola, a meč protiv Egipta na modernom Tivoli stadionu renovinarom za potrebe Eura 2008, poslužit će najviše kao priprema za utakmicu protiv Nigerije.

Nakon toga Sušićevi izabranici neće imati okupljanja sve do 15. maja kada se reprezentacija okuplja u Sarajevu. U glavnom gradu naše države Zmajevi će provesti 12 dana, nakon čega putuju u Sjedinjene Američke Države. Tokom priprema u Sarajevu naši najbolji fudbaleri trenirat će u Hrasnici i na Grbavici, a planirano je da će u pomenutih 12 dana naši reprezentativci dobiti jedan ili dva dana slobodno. Prije slobodnih dana Sušić će svojim reprezentativcima prirediti međusobno odigravanje utakmica.

Postojala je mogućnost da se reprezentacija priprema u trening centru NFSBIH u Zenici, no naši Zmajevi izrazili su želju za održavanjem kontiuiteta po pitanju smještaja i mjesta treninga, te je odlučeno da okupljanje naše reprezentacije bude u već uhodanoj bazi u hotelu Hercegovina na Ilidži.

27. maja Zmajevi putuju u Ameriku gdje će nastaviti sa pripremama, a za 31. maj i 5. juni dogovorene su prijateljske utakmice protiv Čilea i Meksika. Protiv Meksika ćemo najvjerovatnije igrati u Čikagu, no zvaničnih potvrda o lokaciji boravka i utakmica naših fudbalera tokom boravka u Americi još uvijek nema.

(Reprezentacija.ba)