Konačan popis s imenima putnika za Katar bit će gotov nakon večerašnjeg treninga, najavio je izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković prilikom prijema u Sportskom savezu Grada Mostar, javlja FENA.

– S obzirom na ozljede, neće nas puno otpasti. Moramo donijeti pravu odluku i nije nam lako. Imamo problem s desnom stranom, na halfu, i moramo gledati tko je taj tko može najbolje zakrpati to mjesto. Na kraju, kad bih imao prostora ja bi ih sve poveo – kazao je Marković.

Govoreći o očekivanjima na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, Marković je kazao kako će za prolaz u drugi krug za Bosnu i Hercegovinu biti ključne prve dvije utakmice (Iran i Austrija).

– Grupa je jako izjednačena i s pravom nosi naziv ‘balkanska’. Ekipe koje vode naši treneri su puno bolje nego da ih vodi neki ‘Nijemac’. Vidjeli smo što je Sejo (Sead Hasanefendić) napravio od nediscipliniranog Tunisa i dokle ih je doveo ili Slovenac Borut Maček s Iranom. To nisu naivne ekipe i sa svakim našim protivnikom imat ćemo tešku borbu, ali i oni s nama – kazao je Marković.

Dodao je kako reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna odlazi na Svjetsko prvenstvo te da vjeruje u svoju momčad unatoč problemima s ozljedama i mladosti ekipe.

– Ja sam sretan što imam ovoliko mladih igrača i mislim da mladost može na adrenalin iznijeti sve, tako i ovaj put – istaknuo je bh. izbornik, dodavši kako je činjenica da je na pripremama šest juniorskih reprezentativaca BiH pokazatelj da je pred ovom reprezentacijom velika budućnost.

U protokolarnom dijelu prijema predsjednik Sportskog saveza Grada Mostar Hasan Šišić, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i federalni premijer Nermin Nikšić pozdravili su bh. rukometaše i poželjeli im sreću u Kataru, piše novinska agencija FENA.

– Ja bih poželio rukometašima da u 2015. budu naše najveće razočarenje, da osvoje samo srebrnu medalju – našalio se premijer Nikšić.

(Reprezentacija.ba)