Glavna uzdanica naše fudbalske reprezentacije Edin Džeko u posljednje vrijeme pruža odlične partije u ekipi Manchester Citya.

Čileanski strateg Manuel Pellegrini je ekipu preuzeo početkom aktuelne sezone, ali na terenu to izgleda kao da su svi zajedno već desetak godina.

Teško je pronaći segement igre u timu "Građana" za koji možemo kazati da funkcioniše ispod očekivane razine, a sa druge strane napad je posebna priča.

Alvaro Negredo, Sergio Aguero i Edin Džeko ove sezone nemaju milosti prema protivnicima. Nedavna povreda Aguera je Džeki dala više prostora što je on na najbolji mogući način iskoristio.

Tako je naš reprezentativac u posljednjih devet mečeva postigao čak 8 golova. Posebno je učinkovit u o ovoj 2014. godini gdje je u četiri meča postigao 5 golova uz 2 asistencije.

Manchester City je trenutno lider u Premiershipu gdje vodi tijesnu utrku sa još par timova. Obezbijedili su finale Liga Kupa gdje će najverovatnije igrati protiv Manchester Uniteda. Također u FA Kupu su stigli do 1/16 finala gdje ih očekuje Watford što bi trebao biti lagan zalogaj za Džeku i družinu. U Ligi prvaka u osmini finala očekuje ih dvoboj protiv Barcelone.

U dosadašnjem dijelu sezone odlično guraju na svim frontovima, tako da bi Pellegrini već u svojoj prvoj sezoni mogao ostvariti veliki uspjeh sa timom Citya.

Vjerujemo kako povratak Aguera na teren neće mnogo uticati na igre našeg "dijamanta" i da će Džeko nastaviti svoj golgeterski niz sve do Mundijala, a onda sa ostatkom Zmajeva napraviti senzaciju. Što da ne?

(Reprezentacija.ba)