Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovije jutranjim treningom u Mostaru je okončala treći dan priprema za nastup na svjetskom prvenstvu u Kataru, javlja FENA.

Poslijepodnevni trening nije održan jer je selektor Dragan Marković zbog božićnih praznika svojim izabranicima odlučio dati slobodno poslijepodne.

Trener bh. selekcije Zuhdija Korkarić za Agenciju FENA je kazao da su pripreme “paklene”, ali da igrači rade dobro, s velikom željom i voljom.

– Stoički podnose sve napore, svi želimo da spremno dočekamo početak prvenstva. Najbitnije je da se niko nije povrijedio, sva teče u najboljem redu. Izuzetno smo zadovoljni uslovima u kojima radimo – kazao je prvi pomoćnik selektora.

Stanje povrijeđenih igrača Korkarić je ocijenio kao povoljno što bh. štabu ulijeva dodatni optimizam.

– Ivan Karačić trenira punim intenzitetom već od početka. Kosta Savić je također u potpunosti opravljan. Nikola Prce će se u petak priključiti ekipi. On će raditi po posebnom režimu i pod budnom pažnjom našeg ljekara Edina Buljugića, te kondicionog trenera i stručnog štaba. Jedini igrač na kojeg ne možemo računati na SP-u je Marko Panić, zato što je operisan – kazao je Korkarić.

U sklopu hercegovačkih priprema najbolji rukometaši naše zemlje u nedjelju će u Čapljini odigrati humanitarni suret s istoimenim domaćim klubom, članom Prve lige BiH – jug.

– Susret će biti igran u svrhu prikupljanja sredstava za liječenje oboljelog košarkaša. Dobro će nam doći da provjerimo fizičku pripremljenost igrača na kojoj smo radili tokom sedmice. To će biti jedini susret našeg tima tokom priprema u BiH – kazao je Korkarić.

Revijalna rukometna utakmica humanitarnog karaktera između Čapljine i reprezentacije BiH igrat će se u nedjelju u sportskoj dvorani u Čapljini od 18 sati. Prihod od prodaje ulaznica bit će namijenjen za liječenje Slavena Miličevića, mladog košarkaša koji je ponikao u HKK Čapljina Lasta. Rukometaše Čapljine pojačat će bivši igrači Kukrika, Džono, Suton, Kordić i drugi.

Reprezentacija će se nastaviti pripremati u Mostaru do 30. decembra. Igrači će za Novu godinu dobiti dva slobodna dana, a zatim će se 2. januara ponovo okupiti u Sarajevu. Put za Katar planiran je 4. januara.

Tokom druge faze priprema naš tim će u Kataru od 7. do 9. januara igrati na turniru sa selekcijama Katara i Portugala, a zatim nastaviti pripreme do prve utakmice na SP-u s Iranom, koja je na programu 15. januara.

Nakon ovog susreta bh. rukometaši će u B-grupi još igrati protiv Austrije (17. januara), zatim Makedonije dva dana kasnije, Tunisa (21. januara), dok je utakmica protiv favorita grupe, Hrvatske na programu 23. januara, prenosi FENA.

(Reprezentacija.ba)