Komplimenti rukometnoj reprezentaciji BiH stigli su i od selektora Hrvatske Slavka Goluže, sa kojom će zmajevi igrati posljednji susret u grupi B preliminarne faze takmičenja na SP-u u Kataru od 15. januara do 1. februara 2015. godine, prenosi Oslobođenje.

“Bosni i Hercegovini se sve poklopilo. Smatram da su se potpuno zasluženo plasirali na Svjetsko prvenstvo jer su odigrali dobro i hrabro. Za njih je i sam plasman ovdje veliki uspjeh budući da su se susreli sa Islandom, protiv kojeg im niko nije davao velike šanse. Čak mislim da se u njih nije vjerovalo ni u BiH”, istakao je Goluža i dodao:

“Vjerovali su u sebe i to je velika zasluga mog kolege Dragana Markovića. On je jako dobro posložio tim i usadio je taj mentalitet da se ne predaju. Svakako je BiH, baš kao i Makedonija, vrlo ozbiljna i nezgodna reprezentacija protiv koje nitko unaprijed ne može upisati pobjedu. Tu je i Austrija, nije to naivna reprezentacija jer njihovi igrači igraju u Bundesligi. Nema se tu šta dodati.”

Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice prije odlaska na SP protiv Srbije, 9. januara u Umagu i dan kasnije u Rijeci.

(Reprezentacija.ba)