Reprezentativac BiH, Miroslav Stevanović nikako da pronađe pravu sredinu u kojoj bi se dodatno afirmisao, te obezbijedio mjesto na spisku selektora naše fudbalske selekcije, Safeta Sušića.

Šest provedenih mjeseci na posudbi u Elcheu nisu donijeli ništa dobro za Stevanovića. Nikada nije dobio pravu priliku i za proteklih pola godine imao je mizernu minutažu. Ugovor ga i dalje veže sa španjolskom Sevillom, ali će Stevanović najverovatnije potražiti novi klub u kojem bi imao više prostora za igru.

Početkom godine je imao tri ponude u opciji, a radilo se o ekipama Cordobe, Sarajeva i Vojvodine. Cordoba je kako javljaju španjolski mediji otkazala ponudu, tako da Stevanović trenutno može birati između našeg Sarajeva i srbijanske Vojvodine.

U Vojvodini ga željno iščekuju, a posebnu želju za njegovim povratkom ima novi-stari trener Vojvodine Branko Babić.

 – Stevanović je ostavio dubok trag u Vojvodini i sigurno je da bi nam dolazak takvog igrača puno značio. Riječ je o kvalitetnom čovjeku i fudbaleru, tim prije što na desnoj strani nemamo previše rješenja. Ipak, vidjećemo kako će se čitava ideja dalje razvijati" poruka je novopečenog stratega Vojvodine.

Sa druge strane i Sarajevo je pokazalo interes, tako da je još uvijek sve otvoreno. Ako uporedimo finansijsku situaciju ova dva kluba, onda je Sarajevo u velikoj prednosti, jer momčad iz Novog Sada na tom polju, barem ako je vjerovati informacijama koje dolaze u javnost, stoji jako loše, dok na Koševu "cvjetaju ruže" nakon investicija malezijskog biznismena Tana.

(Reprezentacija.ba)