Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević stigao je iz Francuske u Sarajevo gdje će sutra obaviti razgovor sa rukovodstvom Fudbalskog saveza BiH.

>>> INTERVJU \\ Mehmed Baždarević: Reprezentacija mora imati bazu od 30-35 igrača

Nakon što je izabran za selektora od strane Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH Baždarević sutra mora i finalizirati formalnosti potrebne da zvanično postane selektorom reprezentacije.

Najvažnija od njih je svakako potpisivanje ugovora, nakon čega će i zvanično postati novim selektorom Zmajeva.

Nije još poznato pod kojim će uslovima raditi Mehmed Baždarević i na koji će period potpisati ugovor, kao i ko će sve činiti njegov stručni štab, a javnost će sve detalje saznati na obraćanju medijima koje će organizirati Fudbalski savez BiH nakon što dogovore sve detalje saradnje sa legendarnim Mešom.

Hoće li Meša uključiti u svoj štab neke od ranijih trenera koji su dugo godina bili u reprezentaciji i imaju odličan uvid u sve detalje našeg nacionalnog tima poput Borčeta Sredojevića, ili će sam odabrati jednog pomoćnika, a za ostale prihvatiti one koje mu predloži Fudbalski savez BiH još uvijek nije poznato, ali je sigurno da ćemo na klupi Zmajeva osim Baždarevića vidjeti još neka nova lica u stručnom štabu.

(Reprezentacija.ba)