Ekipa Deportiva večeras u okviru posljednjeg susreta 15. kola Primere na domaćem Riazor stadionu igra protiv Elchea.

Bh. reprezentativac Haris Medunjanin u izjavi za medije povodom utakmice je istakao kako je njegov tim pod velikim pritiskom jer se pobjeda nameće kao jedino pravo riješenje.

– U svakoj utakmicu idemo na pobjedu. No, kada ne uspijete iskoristiti svoje prilike slijedi vam kazna. Tako da je naša najveća rana neefikasnost. Večeras također idemo na pobjedu i učinit ćemo sve da to i ostvarimo. – izjavio je Medunjanin.

Haris je naveo kako je očekivati i kritike navijača u slučaju nesupjeha protiv Elchea, te se također osvrnuo na posljednji meč protiv Malage kada je Deportivo poražen sa 0:1 ali su u tom meču imali dosuđen jedanaesterac.

– Htio sam šutirati penal, no vidio sam da je Cavaleiro izgledao uvjereno i prepustio sam mu tu odgovornost. Nažalost Cavaleiro nije bio dovoljno precizan. U nastavku smo ubrzo primili gol i kasnije nismo bili dovoljno psihički jaki da se vratimo  u utakmicu. – riječi su našeg “Zmaja” Harisa Medunjanina.

Duel između Deportiva i Elchea je ujedno okršaj posljednjeplasiranih ekipa na tabeli. Ako Deportivo pobjedi doći će do 16. mjesta na tabeli i imat će 13 bodova na svom kontu.

(Reprezentacija.ba)