Na današnjoj sjednici IO Nogometnog saveza BiH za novog selektora A reprezentacije BiH jednoglasno je izabran Mehmed Baždarević.

“Nakon pažljive i detaljne analize i razgovora u četvrtak, kao i današnje sjednice, donesena je jednoglasna odluka da novi selektor reprezentacije BiH bude Mehmed Baždarević”, izjavio je Darko Ljubojević potpredsjednik NS BiH.

Generalni sekretar NS BiH je istakao kako vjeruje u pozitivan ishod i plasman Zmajeva na Europsko prvenstvo sa novim selektorom.

“IO je pokazao punu zrelost u rješavanju ovog pitanja. U užoj konkurenciji su bila četiri kandidata, Rajevac, Baždarević, Hadžibegić i Slišković. Nakon eliminacije su ostala dvojica, Rajevac i Baždarević, a konačnu odluku su donijeli svih 15 članova, koji su glasali za Baždarevića. On će imati punu podršku Saveza, a imat će i sve uslove. Vjerujemo u čudo i plasman na Euro”, izjavio je Baković i dodao: “Vjerujemo da će svi prihvatiti ovu odluku, Baždarević nije bilo ko, bio je reprezentativac BiH, imao je uspjehe s klubovima koje je vodio i posjeduje iskustvo, motivaciju, želju. Zbog toga vjerujemo da će ga javnost podržati. To mu je neophodno da ostvari cilj”,  riječi su Bakovića.

Na narednoj sjednici IO NS BiH koja je planirana za 27. decembar biće izabrani stručni štab. Selektor Mehmed Baždarević će biti predstavljen do kraja 2014. godine.

(Reprezentacija.ba)