Afrički nogometni Savez je,  kao što to tradicionalno radi početkom svake godine, dodijelio priznanja za proteklu 2013. godinu, najboljim igračima, trenerima, sudijama.. Naš protivnik na Mundijalu, selekcija Nigerije je primila dosta nagrada, a prije svega izabrana je za najbolju ekipu u Africi, dok je selektor Nigerije Stephan Keshi izabran za trenera godine.

Reprezentacija Nigerije ovo priznanje je dobila zbog osvojenog Afričkog kupa nacija i plasmana na Svjetsko prvenstvo. Osim toga U-17 nacionalni tim Nigerije je izabran za najbolji mladi tim u 2013. godini. Kelechi Iheanacho, član pomenute selekcije Nigerije je izabran za najtalentovanijeg igrača iz Afrike.

Za najboljeg igrača afričkog kontinenta izabran je veznjak Manchester Citya, Yaya Toure. Toureu je ovo treća uzastopna nagrada za najboljeg afričkog igrača.

Vincent Eneyama, Obi Mikel i Emmanuel Emenike su tri igrača Nigerije koja su se našla u idealnoj postavi 2013. godine. Osim njih tu su još uvršteni i Ahmed Fathi, Fari, Mohamed Aboutrika, Kevin Constant, Yonathan Pitroipa, Yaya Toure, Asamoah GyanPierre-Emerick Aubameyang.

(Reprezentacija.ba)