Komisija za izbor novog selektora fudbalske reprezentacije BiH danas će održati sastanak neposredno prije sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH na kojem će sastaviti konačnu listu kandidata između kojih će IO glasanjem izabrati nasljednika Safeta Sušića.

U Fudbalski savez BiH stiglo je ukupno 20 kandidatura koje su razmatrane, dok one neformalne, poput medijske kandidature Miroslava Ćire Blaževića nisu uzete u razmatranje.

1. Felix Magath
2. Lothar Matthaus
3. Wojciech Lazarek
4. Mehmed Baždarević
5. Amar Osim
6. Šener Bajramović
7. Faruk Hadžibegić
8. Enzo Scifo
9. Robert Prosinečki
10. Luis Fernandez
11. Alberto Zaccheroni
12. Alexandre Zavarov
13. Dragan Okuka
14. Jurgen Kohler
15. Vlatko Glavaš
16. Jacques Santini
17. Milovan Rajevac
18. Blaž Slišković
19. Sergej Barbarez
20. Igor Štimac

Predstavnici našeg Saveza razgovarali su ukupno sa 13 trenera. Prvobitno je razgovarano sa Duškom Bajevićem i Vahidom Halilhodžićem koji se nisu samoinicijativno kandidovali, a nakon toga i sa drugih 11 kandidata koje su svoje planove o načinu vođenja naše reprezentacije u proteklim danima iznijeli predstavnicima NFSBIH:

1. Blaž Slišković
2. Mehmed Baždarević
3. Milovan Rajevac
4. Amar Osim
5. Faruk Hadžibegić
6. Dragan Okuka
7. Felix Magath
8. Šener Bajramović
9. Vlatko Glavaš
10. Sergej Barbarez
11. Igor Štimac

Komisija će dakle tokom dana predstaviti konačnu listu od nekoliko kandidata koji će ući u izbor na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NFSBIH, a kao najozbiljniji kandidati pominju se Blaž Slišković, Faruk Hadžibegić, Amar Osim, Mehmed Baždarević, Sergej Barbarez  i Milovan Rajevac.

(Reprezentacija.ba)