Olimpijski komitet BiH je večeras u izboru najboljih ovogodišnjih sportista i ekipa nagradio i našu nogometnu A selekciju izabravši je kao najbolju ekipu 2014. godine.

Džudistkinja Larisa Cerić izabrana je za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2014. godini u izboru Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH).

Na večerašnjoj svečanosti četvrtog proglašenja najboljeg sportaša BiH u OK BiH, Cerićeva je izabrana i za najuspješniju sportistkinju, dok su u muškoj konkurenciji najuspješnijim proglašeni skijaš Igor Lajkert i džudista Harun Sadiković, izvještava “Anadolija”.

Za najuspješniju mladu sportistkinju izabrana je džudistkinja Aleksandra Samardžić, a u istoj kategoriji u muškoj konkurenciji nagrada je pripala plivaču Vedadu Ramiću.

OK BiH je izabrao Atletski klub Borac Banja Luka za najbolji klub, dok je najuspješnija reprezentacija ove godine fudbalska A reprezentacija BiH.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je trener džuda Branislav Crnogorac. Specijalne nagrade pripale su Ismaru Mujezinoviću, Mehmedu Sokoloviću i Nedimu Buzi.

Za uspješan trenerski rad u sportu nagrada je dodijeljena Namiku Omeroviću, treneru u dizanju tegova. Za promociju zdravog načina života i fitnessa nagradu je dobila Lejla Šebić, a za fair-play Amel Mekić.

(Reprezentacija.ba)